Sposób przygotowania

Wodę zagotować dodać białą kiełbasę parzyć 20 minut.Kiełbasę wyjąć i pokroić w plastry,do wody w której się gotowała kiełbasa dodać liście laurowe,ziele angielskie,przyprawę Kucharek oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.Gdy ziemniaki będą miękkie,dodać pokrojoną kiełbasę i wlać zakwas wg uznania smakowego,doprawić solą i pieprzem oraz majerankiem,pogotować jeszcze 5 minut i na samym końcu dodać śmietanę.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjnie wygląda, pożeram oczami .... :P)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    lubie żurek, a kojarzy m się zawsze z drugim dniem wesela bo zazwyczaj jest;]
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    Uwielbiam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    lubię taki żurek w szczególności gdy dzień pełen zajęć
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    moje smaki ;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    często robię żurek
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    smakowity
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    musze zrobic
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    świetny żurek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Od dawna mam ochotę na taki obiad :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !