Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z rodzynkami i czarnymi oliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podwójny marynowany płat śledz 1 szt
płat marynowanej papryki 1 szt
rodzynki 1 łyżka
czarne oliwki 10 szt
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z rodzynkami i czarnymi oliwkami

Kroki postępowania

1
Z podwójnego płata śledziowego ściągnąć skórę i bardzo drobno go posiekać.
Krok 1 - Sałatka śledziowa z rodzynkami i czarnymi oliwkami foto
2
W drobną kosteczkę pokroić również płat marynowanej czerwonej papryki. Dla zrównoważenia kwaśnego smaku marynaty dodać drobno posiekane rodzynki.
Krok 2 - Sałatka śledziowa z rodzynkami i czarnymi oliwkami foto
3
Czarne oliwki pokroić w drobne paseczki. 1 oliwkę zostawić do dekoracji i kroimy ją w krążki.
Krok 3 - Sałatka śledziowa z rodzynkami i czarnymi oliwkami foto
4
Wszystkie składniki wymieszać w metalowej misce, dodać 1 łyżkę majonezu lub jogurtu greckiego i dokładnie wymieszać. Sałatkę przełożyć do 4 okrągłych małych naczyń, dokładnie uklepać w nich sałatkę. Odwrócić naczynie i ustawić je na talerzu, sałatka powinna sama opaść. Udekorować sałatkę krążkami czarnych oliwek.
Krok 4 - Sałatka śledziowa z rodzynkami i czarnymi oliwkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 27.02.2012 17:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak