Sposób przygotowania

Do wody wrzucamy boczek i przyprawy, gotujemy ok 1/2 godziny. Dodajemy pokrojoną wędzona kiełbasę , gotujemy chwilę. Dodajemy zakwas i smietane rozprowadzona z mąką, zagotowujemy. Podajemy z jajkiem i pokrojonymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    chodzi za mną żurek, muszę sobie ugotować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    najlepsze żurki są właśnie na wędzonce
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny żurek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !