Sposób przygotowania

Masło schłodzone i pokrojone zmiksować na puszysta masę.Do miski wbijać kolejno żółtka,cały czas ucierając wsypywać stopniowo cukier puder.Utarte żółtka z cukrem dodać do zmiksowanego masła.Dodać olejki cytrynowe i rum.W miseczce wymieszać mąkę razem z proszkiem do pieczenia.Wymieszane sypkie składniki dodawać stopniowo do masy cały czas miksując dodać 2 łyżki jogurtu.Ciasto przelać do blachy z kominkiem wysmarowanej masłem i posypanej odrobiną tartej bułki.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach.Babkę pieczemy przez około 40-45 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie babki cytrynowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smaczna
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna babka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    mógł bym non stop jeść takie babki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !