Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności należy rozgrzać piekarnik do temperatury około 180-190 stopni C. Jaja sparzyć wrzącą wodą. Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka mikserem, dodać cukier i miksować do momentu uzyskania jednolitej masy. Nadal ubijać i dodać żółtka. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, całość wymieszać łyżką drewnianą. Ciasto biszkoptowe przełożyć do okrągłej tortownicy, piec około 40-45 minut w temp około 180-190 stopni C. Biszkopt powinien być rumiany, po czym wyjąć go i wystudzić, przekroić na dwie równe połowy. Biszkopt przekrojony na pół skropić sokiem z cytryny i posmarować dżemem różanym. Śmietankę ubić na sztywną masę, dodać do niej cukier puder i wyłożyć na pierwszy biszkopt. Nakryć drugą połową biszkoptu, według przepisu podanego na opakowaniu rozpuścić polewę czekoladową i wykonać napis na torcie. Udekorować gotowymi elementami dekoracyjnymi- kwiatkami, bitą śmietaną w sprayu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !