Sposób przygotowania

W 3/4 szklanki mleka rozmieszać drożdże z łyżką cukru i kopiastą łyżką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce. Do mąki dodać roztrzepane z cukrem jajka, dodać cukier waniliowy. Miękkie masło, oraz zaczyn drożdżowy i szczyptę soli. Zarobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce, gdy powiększy swą objętość wyłożyć na stolnicę i rozpłaszczyć dłońmi. Wykrawać szklanką ciasto, nakładać powidła i formować bułeczki. Odstawić na 10-15 minut, przykryć ściereczką. Posmarować mlekiem, albo roztrzepanym jajkiem i piec w piekarniku do zrumienienia ok. 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !