Sposób przygotowania

Dodatkowo:
rodzynki
masło
Wykonanie:
Masło stopić i ostudzić. Do przesianej mąki dodać sól, proszek do pieczenia oraz jajka i zimny tłuszcz , miksować z dodatkiem mleka i wody do uzyskania gładkiego ciasta, usmażyć chrupiące i troszkę grubsze naleśniki.
Masa serowa:
Ser utrzeć z cukrem ( cukier dodajemy do swojego smaku ja dałam 4 łyżki) i 1 jajkiem oraz 1 żółtkiem, dodać jabłka pokrojone w kostkę i rodzynki, dokładnie wymieszać.
Kruszonka:
Wszystkie składniki na kruszonkę dokładnie rozcierać palcami, aż wszystkie składniki się połączą i dadzą nam kruszonkę. Na środku naleśnika ułożyć porcję sera i zwinąć w ruloniki.
Formę do zapiekania wysmarować masłem, ułożyć w niej naleśniki, posmarować lekko ubitym białkiem, posypać kruszonką i rodzynkami. Zapiekać naleśniki w temp. 200 st kilka minut, aż naleśniki się zrumienią. Podawać gorące, można dodatkowo delikatnie posypać cukrem pudrem, ale to nie jest konieczne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Przepyszna propozycja - zwłaszcza dla wielbicieli naleśników!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Allice

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    Pomysł rewelacyjny!!! a ta kruszonka...;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    muszą być kusząco dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Wyglądają pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    fantastyczne naleśniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mnie by smakowały.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyglądają rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !