Sposób przygotowania

Mąkę tortową i ziemniaczaną przesiać na sicie. Jajka sparzyć gorącą wodą, białka oddzielić od żółtek, ubić z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier kryształ. Dodać żółtka, nadal ubijając składniki. Mąkę tortową zmieszać z ziemniaczaną i obie mąki i delikatnie dodać do ciasta, dodać również proszek do pieczenia, mieszając drewnianą łyżką. Okrągłą tortownicę na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto do okrągłej tortownicy. Piec w temperaturze około 180 -190 stopni C przez około 40-50 minut. Do suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić go. Następnie przekroić biszkopt na dwie części. Posmarować jeden biszkopt nutellą. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować krem śmietankowy, dodatkowo wrzucić do masy wiórki kokosowe- 1 opakowanie. Masę wyłożyć na biszkopt posmarowany z jednej strony nutellą. Przykryć drugim biszkoptem. Resztę masy- drugą połowę wyłożyć na wierzch i na boki tortu, równomiernie rozsmarować. Kilka łyżek masy nałożyć do szprycy i udekorować tort według uznania. Wiórki kokosowe - 1 opakowanie wyłożyć na boki tortu. Wykonać napis z polewy czekoladowej.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !