Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy do utartej margaryny , dosypujemy powoli mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dzielimy na pół, do jednej połowy dosypujemy kakao, a do drugiej taką samą ilosć mąki.
na duzej formie wylewamy ciasto paskami i pieczemy około 50 minut. Ciasto ma być dosć cienkie, tak jak rolada
Śmietanę ubijamy , a galaretki rozpuszczamy w nieco mniejszej ilości wody, kiedy jest już prawie gęsta mieszamy ze śmietana.
Ciasto po wystudzeniu, przekładamy śmietaną i układamy aby wyszła szachownica

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pracochłonny, ale wygląda apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    super...w moim typie, nie dość, że przekładane to jeszcze dekoracyjnie sie prezentuje:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    bardzo ładnie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajnie sie prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !