Sposób przygotowania

Z mleka, wody, jajka i mąki oraz szczypty soli zarobić ciasto na naleśniki. Albo upiec według wypróbowanego przepisu. Paprykę oczyścić, umyć i wyciąć serduszka. Szczypiorek opłukać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, wbić jajka, dodać przygotowany szczypiorek, pokrojoną w kostki szynkę i część paprykowych serduszek. Część zostawić do dekoracji. Posolić do smaku. Usmażoną jajecznicę wyłożyć na usmażone naleśniki. Zwinąć w roladkę. Naleśniki można podsmażyć od razu albo panierować w bułce i jajku, i smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    bardzo podoba mi się taka opcja:):) I do tego tak ładnie podane;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !