Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica w naleśniku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
woda 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
mąka
Na jajecznicę
jajko 6 sztuk
papryka 1/2 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
szynka 3 plastry
masło 2-3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica w naleśniku

Z mleka, wody, jajka i mąki oraz szczypty soli zarobić ciasto na naleśniki. Albo upiec według wypróbowanego przepisu. Paprykę oczyścić, umyć i wyciąć serduszka. Szczypiorek opłukać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, wbić jajka, dodać przygotowany szczypiorek, pokrojoną w kostki szynkę i część paprykowych serduszek. Część zostawić do dekoracji. Posolić do smaku. Usmażoną jajecznicę wyłożyć na usmażone naleśniki. Zwinąć w roladkę. Naleśniki można podsmażyć od razu albo panierować w bułce i jajku, i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.05.2013 00:20
Świetny pomysł
czekoladka_m 27.02.2012 18:03
bardzo podoba mi się taka opcja:):) I do tego tak ładnie podane;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak