Sposób przygotowania

Ciasto:
Na stolnicę przesiać mąkę, cukier waniliowy, margarynę pokroić na kawałki, dodać wodę i zagnieść ciasto. Uformowaną kulę owinąć folią aluminiową i włozyć na godzinę do lodówki.
Nadzienie: Jabłka pokroić na plasterki nierównomierne, 4 łyżki cukru wymieszać z cynamonem i dokładnie posypać tym jabłka. Jedną łyżkę maki wymieszać z 1 łyżką cukru odstawić.
Wyjąc z lodówki ciasto na tartę, rozwałkować okrągły placek, trochę większy niż forma, przenieść do formy. Następnie posypać mąkę c cukrem ciasto, wyłożyć jabłka. Zawinąć brzeg ciasta i posmarować roztrzepanym białkiem. Piec około 40 minut. Podawać na ciepło lub na zimno w formie na tartę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    niestety zdjęcia całej się nie udało zrobić bo została złasuchowana :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    na pewno pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    peggysue

    mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Zapowiada się przepyszna uczta:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    Smak cynamonu i jabłek mniam polecam a szybko się robi :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląga fantastycznie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !