Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
mięso wieprzowe 70 dag
kiełbasa 50 dag
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę wypłukać,włożyć do większego garnka,zalać wodą,dodać ziele angielskie,liść laurowy,kucharek,pieprz,sól,gotować.Mięso pokroić w kosteczkę,podsmażyć z cebulą,doprawić kucharek,pieprz,sól do smaku.Przełożyć do kapusty.Kiełbasę pokroić w kosteczkę,podsmażyć,dodać do kapusty.Dodać koncentrat pomidorowy,wszystko wymieszać,gotować 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 29.03.2012 22:59
pyszny bigosik
Wafelek2601 27.02.2012 15:51
przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak