Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli z mięsem mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 opakowanie
cebula biała 2 sztuki
sól do smaku
mąka 40 dag
jajko 4 sztuki
tłuszcz do smażenia do smaku
woda do smaku
Koperek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli z mięsem mielonym

Mięso mielone smażymy z drobno posiekaną cebulką. Pozostawiamy farsz by przestygł. Z pozostałych składników zagniatamy ciasto - wody dolewamy tyle by ciasto miało jednolitą konsystencję. Wkładamy ciasto do lodówki na 10-15 min. Gotowe ciasto rozwałkowujemy cienko i tniemy w paski o grubości ok 5-6 cm. Na każdy pasek nakładamy w odstępach mięso mielone i przykrywamy kolejnym. Między mięsem mielonym ciasto sklejamy dokładnie, mocno. Radełkiem obkrawamy na około i wrzucamy do wody - gotujemy. Gotowe posypujemy koperkiem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 24.06.2013 01:37
mniam mniam
RenataZ-et 22.11.2012 21:54
rewelacja!
caralajna 24.09.2012 09:44
smaczne
gośka 29.04.2011 10:24
nigdy nie próbowałam
iwona332 06.11.2010 00:06
super
iwona332 06.11.2010 00:06
super
IlonaAlbertos 19.07.2010 00:04
Bardzo ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak