Sposób przygotowania

Ciasto: Oddzielić białka od żółtek.Żółtka utrzeć z cukrem.Dodać sok z cytryny, ubitą pianę z białek i mąkę.Delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki i piec około 25 minut w temp.180 stopni.
Masa budyniowa: Ugotować budyń według przepisu podanego na opakowaniu.Ostudzony budyń utrzeć z margaryną.
Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki stopić, wymieszać.
Ciastka bananowe: Wystudzone ciasto posmarować dżemem.Masę rozsmarować na dżemie, ułożyć pokrojone banany i oblać polewą.Pokroić na ciastka, udekorować według uznania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Bananowych ciasteczek to jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !