Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 6 sztuk
mąka pszenna 6 łyżek
cukier kryształ 6 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
Masa budyniowa:
mleko 2% 2 szklanki
margaryna 125 gram
czekolada mleczna 200 gram
masło 4 łyżki
mleko 2% 4 łyżki
ponadto :
dżem porzeczkowy 4 łyżki
tłuszcz do formy
banan 4 sztuki
budyń waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka bananowe

Ciasto: Oddzielić białka od żółtek.Żółtka utrzeć z cukrem.Dodać sok z cytryny, ubitą pianę z białek i mąkę.Delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki i piec około 25 minut w temp.180 stopni.
Masa budyniowa: Ugotować budyń według przepisu podanego na opakowaniu.Ostudzony budyń utrzeć z margaryną.
Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki stopić, wymieszać.
Ciastka bananowe: Wystudzone ciasto posmarować dżemem.Masę rozsmarować na dżemie, ułożyć pokrojone banany i oblać polewą.Pokroić na ciastka, udekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 04.10.2013 22:33
Bananowych ciasteczek to jeszcze nie jadłam
Karolcia12 26.02.2012 21:08
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak