Sposób przygotowania

Mięso, wątrobę, cebulę i czosnek zemleć w maszynce. Ugotowane grzybki drobno posiekać, dodać do masy mięsnej. Polać winem, posypać pieprzem, solą i szczyptą utartej gałki muszkatołowej.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimnym mlekiem, wbić jajka i połączyć z przemielonym mięsem, dobrze wymieszać.

Formę lub foremki wysmarować olejem i napełnić masą mięsną do 2/3 wysokości naczynia.
Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec przez 40 minut małe pasztety, 60 minut duże.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Domowy pasztet jest najlepszy !
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    to prawda;) tylko kolejna ciekawość w różnicy smaku bo z winem nie robiłam... jeszcze;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super smaczny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne i śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !