Sposób przygotowania

Przyrządzenie nadzienia: kapustę opłukać, pokrajać na ćwiartki, zalać wrzącą wodą, osolić i ugotować, odcedzić i posiekać.Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać i usmażyć na smalcu na jasnozłoty kolor.Ser dobrze rozkruszyć.Do kapusty dodać cebulę, ser, jaja, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Przyrządzenie pierogów: do mąki dodać jaja, wodę, sól i zagnieść ciasto.Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki, kłaść na każdy krążek nadzienie, zlepiać pierogi i układać na ściereczce lub stolnicy posypanej mąką.Pierogi wrzucać na wrzącą, osoloną wodę i gotować do miękkości.Podawać gorące, polane stopionym masłem roślinnym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !