Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem,kaszą gryczaną,ryżem i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt.
mięso mielone 1 kg
kasza gryczana 2 woreczki
ryż 2 woreczki
grzyby leśne 300 g
cebula 2 szt.
jajko 1 szt.
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
majeranek
przyprawa do potraw
olej
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem,kaszą gryczaną,ryżem i grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby umyć,pokroić w plasterki.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Podsmażyć na maśle,doprawić delikatnie solą i pieprzem.Z kapusty wyciąć głąb i obgotować w osolonej wodzie zdejmując pojedyncze liście.Woreczki z kaszą i ryżem podgotować ok 10 minut w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - Gołąbki z mięsem,kaszą gryczaną,ryżem i grzybami foto
2
Do mięsa mielonego dodać ugotowany ryż z kaszą.
Krok 2 - Gołąbki z mięsem,kaszą gryczaną,ryżem i grzybami foto
3
Dodać jajko i przyprawy.Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Gołąbki z mięsem,kaszą gryczaną,ryżem i grzybami foto
4
Tak przygotowany farsz zawijać w liście kapusty.
Krok 4 - Gołąbki z mięsem,kaszą gryczaną,ryżem i grzybami foto
5
Gołąbki obsmażyć na oleju z obu stron.Przełożyć do naczynia żaroodpornego,podlać wodą wymieszaną z jarzynką i dusić do miękkości.
Krok 5 - Gołąbki z mięsem,kaszą gryczaną,ryżem i grzybami foto
6
Podawać z ulubionym sosem.
Krok 6 - Gołąbki z mięsem,kaszą gryczaną,ryżem i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 08.08.2012 08:26
smaczne goląbki:)
Wiesława1 03.07.2012 09:35
super
agnieszka137 26.02.2012 22:32
smacznie i zdrowo
tom 26.02.2012 21:37
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak