Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe z budyniem i porzeczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2.5 szklanki
olej 2 łyżki
jajko 1 szt
sól szczypta
drożdże 4 dkg
mleko 0.5 szklanki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
porzeczki z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z budyniem i porzeczkami

Mleko podgrzewamy tak aby było ciepłe,rozpuszczamy w nim drożdże. Mąkę mieszamy z solą,jajkiem,olejem i mlekiem z drożdżami. Wyrabiamy ciasto. Budyń gotujemy jak pisze na odwrocie opakowania. Porzeczki przecedzamy. Ciasto dajemy do wyrośnięcia,po tym czasie rozciągamy je w natłuszczonej wcześniej formie. Na cieście rozkładamy budyń i posypujemy porzeczkami. Pieczemy w 180stopniach przez ok. 35minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 04.10.2013 22:36
Takie ciasto mogę jeść codziennie
kala9287 25.12.2012 20:18
pycha
marchewka 11.08.2012 22:17
świetne połączenie budyniu i porzeczek
Barbara/zuza22_85 29.06.2012 21:47
apetyczne
kupiska 22.06.2012 10:05
pysznie wygląda...
Kuchareczka2 26.05.2012 10:04
super pomysł pyszne
Katarzyna56 28.04.2012 12:08
Extra
jogobella231
jogobella231 09.03.2012 15:28
superer
Kas2 02.03.2012 08:53
świetne połaczenie słodkiego budyniu i kwaskowatych porzeczek
rjustysia 01.03.2012 10:53
Super! Bardzo lubiłam dodatek budyniu do drożdżówek, więc i takie ciasto z pewnością będzie mi smakować :)
eli82 28.02.2012 19:19
ciekawe!
1j1o1l1a1 27.02.2012 20:12
ciekawie...ciasto nie jest takie "suche" :)
jolanta19 27.02.2012 17:52
mniam
Karolcia12 26.02.2012 21:20
ekstra
staropolanka5 26.02.2012 21:02
super, podoba mi się
staropolanka5 26.02.2012 21:02
super, podoba mi się
Monika111 26.02.2012 20:54
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak