Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski przesiewamy makę, dodajemy sól i oliwą oraz drożdże. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrosnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkowujemy je. Sos pomidorowy z czosnkiem i smarujemy rozwałkowany blat ciasta na pizze. Ogórki kroimy w plasterki, układamy na pizzy. Szynke w kawałki, układamy na pizzy. Całośc oprószamy pieprzem. Pieczemy 15 min w 250st. Posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy aż się rozpuści.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    o jaka cieniutka, ale wygląda bardzo smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    uwielbiamy na cieniutkim cieście :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !