Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z serduszkami drobiowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt
kalarepa 1 szt
oliwa 3 łyżki
musztarda pół łyżeczki
ocet winny 1 łyżka
sól szczypta
serca drobiowe 15 (ugotowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z serduszkami drobiowymi

Sałatę lodową oczyści z wierzchnich liści a następnie porwać na nieduże kawałki. Kawałki sałaty wrzucić do miski. Kalarepkę obrać ze skórki, umyc i pokroić w nieduże słupki, dodac do sałaty. Jeśli przed gotowaniem nie okroiliśmy ładnie serduszek drobiowych, to teraz przed dodaniem ich do sałatki okrajamy z nieładnych, nieapetycznych części i wrzucamy do sałaty. Przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy ocet,dodajemy musztardę i szczyptę soli - mieszamy wszystko. Dolewamy oliwę i trzepaczką ubijamy sos az będzie miał konsystencję emulsji. Sosem polewamy sałatkę przed samym podaniem i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 27.02.2012 09:38
haha ale się pomyliłam :) dziękuję za zwrócenie uwagi hmmm - zobaczę czy uda mi się poprawić błąd
Joanna83 26.02.2012 21:11
Sałatka z żołądkami,a w miseczce serduszka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak