Sposób przygotowania

Połowę mięsa z królika zalać zimną wodą, dodać jarzyny (bez cebuli), listek laurowy, gotować na wolnym ogniu, w połowie gotowania posolić. Ugotowane mięso ostudzić. Drugą połowę porcji z królika upiec na boczku, podlać wodą i udusić do miękkości, wyjąć a do pozostałego tłuszczu dodać pokrojoną cebulę i wątróbkę, dusić 5 minut. Bułki namoczyć w wywarze z jarzyn, odcisnąć, przemielić 2 razy wraz z uprzednio obranym mięsem i wątróbkę. Dodać pozostałe dodatki, utrzeć wszystko na jednolitą masę.
Formę posmarować tłuszczem i napełnić 1/2 porcji mięsa, ułożyć ugotowane na twardo jajka, przyłożyć drugą warstwą masy, wyrównać.
Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 210 st. C.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    banditka

    pycha :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    wygląda perfekcyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z królika ,,,pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z królika jest przepyszny pasztecik;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na święta wypróbuję :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ładnie ci wyszedł
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    na pewno pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    lubię taki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały pasztet
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale się prezentuje. Zapewne smakuje równie wybornie, jak wygląda.
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    rarytas
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie pasztety.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pysznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wspaniały,nie ma to jak swój pasztet.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !