Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenna karkówka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 2 łyżki
olej 2 łyżki
musztrada 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
miód 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
karkówka 1,2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenna karkówka

Karkówkę umyć, pokroić w plastry, cienko rozbić. Opószyć solą i pieprzem. Wszystkie przyprawy wsypać do jednej miski, dodać musztardę, olej, koncentrat i keczup, wymieszać . Marynatą posmarować mięso, odstawić na 1-2 godz do lodówki. Ułożyć w natłuszczonej brytfance, zalać 1/2 szkl. wody. Dusić pod przykryciem ok. godz i 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.08.2013 22:43
fantastyczne mięsko
adelajda 19.08.2013 20:10
super smak musi mieć ta karkówka
caralajna 03.07.2013 07:57
na pewno ciekawie smakuje
RenataZ-et 19.10.2012 19:31
super przepis
Agnieszka107 13.04.2012 15:40
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak