Sposób przygotowania

Seler wylać na sito i przepłukać gorącą wodą. Osączyć.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w dużą kostkę.
Cebulę posiekać i zrumienić na oleju. Dodać pokrojone pomidory i smażyć na dużym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną, a przy okazji odparuje nadmiar soku.
Dodać selera, dokładnie wymieszać i chwilę razem ogrzewać.
Doptawić pieprzem, cukrem i solą.
Podawać na gorąco lub na zimno, jako dodatek do obiadu lub dań z grilla.

Komentarze

  • -2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dlaczego płukać gorącą wodą i po co w ogóle płukać? nie wystarczy odsączyć?
  • 4
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Przelewam gorącą wodą, aby usunąć choć trochę octowego posmaku, poza tym czasem zalewa jest gęsta, jak w fasoli - wtedy ciepła woda lepiej go wypłucze, niż zimna.
  • -5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    gęsta zalewa jak w fasoli? jeśli taka będzie to seler chyba już zepsuty
  • 2
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Nie jest zapsuty, niektóre firmy robią taką zalewę. Zdarza mi się taki kupić, zwłaszcza ten seler, który jestbardzo jasny.
  • 4
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zamiast świeżych pomidorów można użyć konserwowych pelati.
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny pomysł na warzywa obiadowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo ciekawy pomysł;)
  • 0
    11713620_467786510065204_690036425_n
    Opublikowano

    zuzawie

    ciekawe połączenie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !