Sposób przygotowania

Babeczki: Na stolnicę wysypać przesianą mąkę, dodać dość miękkie masło a następnie szczyptę soli. Następnie wodę podgrzać tak, aby była letnia (ok. 40-45 st. C). Wyrobić ciasto. Ciasto przełożyć do folii spożywczej i dać na ok. 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i rozwałkować. Później wyciąć krążki i wkładać do specjalnych foremek (okrągłe, nieduże, foremki podobne do tarty). Piec w piekarniku w 180 st. na złoty kolor). Po upieczeniu ostudzić. Na upieczone i ostudzone babeczki dać po kilka łyżek lodów. Udekorować różnymi owocami. Polać powidłami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam , z lodami:):) pychotka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super, podoba mi się
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mnaim
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszne :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !