Sposób przygotowania

Kaszę ryżową (grubo zmielony ryż) wsypać na suchą patelnię i prażyć, stale mieszając, aż będzie lekko rumiana. Wystudzić.
Uprażoną kaszę zalać 3 szklankami wrzątku i gotować kilka minut.
Wywar odcedzić i pozostawić na parę minut, aby lekko ostygł.
Przestudzonym wywarem zalać w dzbanku zieloną herbatę i nakryć na 3-5 minut.
Po kilku minutach napełnić płynem ogrzane filiżanki.
Posłodzić miodem i wymieszać dokładnie.
Tak przygotowana herbata ma wyjątkowy aromat i smak - nawet bez słodzenia.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Intrygujące...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Camill

    cos nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !