Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta główka
ryż 2 torebki
cebula szt
mięso mielone 15 dag
jajko szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki

Kroki postępowania

1
kapustę włóż do osolonego wrzątku i gotuj aby jej liście zmiekły.główny biały nerw liścia kapusty odkrój.
Krok 1 - gołąbki foto
2
ryż ugotuj prawie do miękkości.mięso mielone z cebulą podsmaż na patelni wymieszaj ryż z mięsem i cebulą oraz jajkiem.dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - gołąbki foto
3
zawijaj tradycyjnie gołąbki.ułóż je w formie do zapiekania i duś w piekarniku.
Krok 3 - gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak