Sposób przygotowania

Najpierw na maśle podgrzać posiekany czosnek, wlać do niego wino, poczekać aż się zagrzeje, wsypać utarty na tarce ser żółty, dodać mąkę wymieszaną z wodą i dodać do masy, cały czas mieszać do rozpuszczenia sera, gdy będzie za gęste rozrzedzić wodą.
W większości przepisów dodaje się więcej wina, jednak ja wolę posmak silniejszy sera. Podawać z oliwkami, grzankami z chleba, bagietka, grillowanym kurczakiem i co jeszcze wam przyjdzie do głowy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie podane i pewnie pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wszystko się ładnie "komponuje" i smakuje..;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    warto wyprobowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    peggysue

    fajnie wyglada
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !