Sposób przygotowania

Z mąki, żółtka, margaryny, wody i soli zagnieść jednolite ciasto. Uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki. Szpinak w rondelku rozmrozić, dodać czosnek i poddusić tak, aby odparował wodę. Następnie 2 jajka wymieszać z ziołami prowansalskimi, pieprzem i starkowanym serem żółtym. Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować i położyć w formie do pieczenia, nakłuć widelcem ciasto, wstawić do piekarnika na ok.15 minut (190-200 stopni). Na tarte wyłożyć szpinak, pomidory, salami, zalać serem wymieszanym z jajkiem i piec ok.30 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło lub na zimno, chociaż na ciepło jest smaczniejsza.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dodałam do ulubionych:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    fajny przepis
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam tarty
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    peggysue

    extra
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !