Sposób przygotowania

Z gałązek bazylii oderwać same listki. Jogurt grecki przełożyć do blendera, dodać dużą szczyptę soli, dołożyć listki bazylii i szybko zmiksować. Sos nie powinien mieć zupełnie gładkiej konsystencji, mogą zostać kawałki listków.
Skosztować, ew. dosolić do smaku.
Dodać skórkę startą i sok z połowy cytryny oraz łyżkę oliwy extra virgin.
Podawać do mięs grillowanych, smażonych, pieczonych oraz warzyw.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !