Sposób przygotowania

NALEŚNIKI: 3 jajka, 1 szklanka wody, 1,5 szklanki mleka, ok 1,5 szklanki mąki, 4 łyżki oliwy, szczypta soli.


Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować razem z oliwą.

Kaszę ugotować w bulionie grzybowym, do całkowitego wchłonięcia wody. Cebulę i pieczarki pokroić drobno, usmażyć na łyżce masła. Paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać. Wszystko razem połączyć, przyprawić solą, pieprzem.

W międzyczasie usmażyć nalesniki.

I. Wersja: Na naleśniki, na środek nałożyć farsz, zwinąć, podawać na ciepło.

II. Wersja : Na całe naleśniki rozsmarować równomiernie farsz, zwinąć w roladkę, koniec wysmarować białym serkiem ( aby się nie odklejały), pokroić po skosie na kawałki, podawać jako przekąskę na zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ŚWIETNE
  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie podane i pewnie pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    ffajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    niespotykany "farsz" :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudne, a farsz faktycznie niespotykany :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładnie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !