Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z kakao, dodajemy cukier, żółtko, masło, siekamy nożem, następnie szybko uganitamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na ok 30 minut.

Mleko mieszamy z sokiem z limonki (masa zgęstnieje). Banany kroimy w plastry, na patelni rozpuszczamy cukier , dodajemy banany polane sokiem z cytryny, smażymy chwilkę, jak zaczną się karmelizować wlewamy sok pomarańczowy, smażymy do zgęstnienia sosu. Gotowe, wykładamy pojedynczo na talerz.

Gotowe ciasto wałkujemy, wylepiamy foremki na mini babeczki (o średnicy 5cm), pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni 15 minut.

Do babeczek układamy masę cytrynową i połówki plasterków skarmelizowanych bananów.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie podane i pewnie pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajne...:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie babeczki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !