Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z kakao, dodajemy cukier, żółtko, masło, siekamy nożem, następnie szybko uganitamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na ok 30 minut.

Gotowe ciasto wałkujemy, wylepiamy foremki na mini babeczki (o średnicy 5cm), pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni 15 minut.

Migdały prażymy na patelni.

W rondelku na parze podgrzewamy śmietankę , rozpuszczamy w niej białą czekoladę, dodajemy kardamon. Gotową masę nakładamy do ostudzonych babeczek, na masę układamy ćwiartki truskawek, uprażone migdały, serduszka z białej czekolady, całość posypujemy startą gorzką czekoladą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !