Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini babeczki z białą czekoladą i truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 90 g
cukier brązowy 1 łyżka
kakao 1 łyżka
żółtko jajek 1,5
masło 40 g
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
chilli 1/4 łyżeczki
masa
biała czekolada 90 g
śmietana -procentowa 4 łyżki
truskawki 10 sztuk
serduszka z białej czekolady 20 sztuk
kardamon 0,5 łyżeczki
czekolada gorzka 2 kosteczki
babeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini babeczki z białą czekoladą i truskawkami

Mąkę przesiewamy z kakao, dodajemy cukier, żółtko, masło, siekamy nożem, następnie szybko uganitamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na ok 30 minut.

Gotowe ciasto wałkujemy, wylepiamy foremki na mini babeczki (o średnicy 5cm), pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni 15 minut.

Migdały prażymy na patelni.

W rondelku na parze podgrzewamy śmietankę , rozpuszczamy w niej białą czekoladę, dodajemy kardamon. Gotową masę nakładamy do ostudzonych babeczek, na masę układamy ćwiartki truskawek, uprażone migdały, serduszka z białej czekolady, całość posypujemy startą gorzką czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 26.02.2012 16:30
i bardzo kusząco:):)
foczka-ks 26.02.2012 12:44
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak