Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki a'la carpaccio z serkiem wiejskim i prażonymi migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

burak 1
serek wiejski 1 łyżka
migdały płatki 1 łyżka
ocet balsamiczny kilka kropel
oliwa kilka kropel
sok z cytryny kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki a'la carpaccio z serkiem wiejskim i prażonymi migdałami

Burak upiec w skorupce, następnie obrać, pokroić w bardzo cienkie plastry, ułożyć dekoracyjnie na talerzu, polać oliwą , skropić cytryną i octem balsamicznym, odstawić na 2 godziny.

Gotowe posypać dobrze odsączonym serkiem wiejskim i uprażonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 01.03.2012 11:38
pięknie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak