Sposób przygotowania

Zagotować 400 ml mleka, dodać płatki owsiane, łyżeczkę cukru, gotować na małym ogniu ok 5 minut. Gotowe płatki wystudzić.

Do wystudzonych płatków dodac jajka, mąkę, pozostałe zimnie mleko, rodzynki i płatki migdałowe, delikatnie zmiksować.

Rozgrzaną patelnie wysmrować delikatnie oliwą (najlepiej kawałek ręcznika papierowego zamoczyć oliwą i wysmarować nim patelnię.)

Usmażyć placuszki z dwóch stron.

Placuszki podawać z musem jabłkowym. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ładnie podane i pewnie pyszne
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Z chęcia bym zjadła :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !