Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki owsiane z rodzynkami i migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 120 g
jajko 2
mleko 600 ml
mąka 100 g
cukier brązowy 2 łyżeczki
przyprawa do dań słodkich
olej 1 łyżeczka
migdały płatki 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki owsiane z rodzynkami i migdałami

Zagotować 400 ml mleka, dodać płatki owsiane, łyżeczkę cukru, gotować na małym ogniu ok 5 minut. Gotowe płatki wystudzić.

Do wystudzonych płatków dodac jajka, mąkę, pozostałe zimnie mleko, rodzynki i płatki migdałowe, delikatnie zmiksować.

Rozgrzaną patelnie wysmrować delikatnie oliwą (najlepiej kawałek ręcznika papierowego zamoczyć oliwą i wysmarować nim patelnię.)

Usmażyć placuszki z dwóch stron.

Placuszki podawać z musem jabłkowym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 01.10.2012 20:14
Z chęcia bym zjadła :)
foczka-ks 26.02.2012 12:43
ładnie podane i pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak