Sposób przygotowania

Mięso: szynka, mięsa z rosołu, czy z obiadu, boczku lub kiełbasy (ja użyłam resztkę kiełbasy, obrałam ze skóry i
Naleśniki: 1-1,5 szklanki mąka, 1 szklanka mleka, 1 szklanka wody, 1 jajko, 2 łyżki oleju, szczypta soli,
Ciasto-panierka: 0,5 szklanki mąki, 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 szklanki wody, 1/3 - 1/2 łyżeczki chilli

Ziemniaki ugniatamy lub mielimy w maszynce, mięso i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, cebulę smażymy na łyżce oleju na złoty kolor. Mieszamy wszystko razem z dodatkiem posiekanej zieleniny, soli, pieprzu, papryki ostrej w proszku, pokrojonej drobno papryki pepperoni.

Naleśniki: mieszamy wszystkie składniki, smażymy naleśniki. Na gotowe nakładamy po łyżce farszu, formujemy płaskie krokiety.

Składniki na ciasto-panierkę dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni, na każdego krokieta łyżeczką smarujemy ciasto , układamy na patelni i smarujemy ciastem górę. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor, osuszamy ręcznikiem papierowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !