Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filety matjas 4 szt
cebula 2 szt
jabłka 2 szt
śmietana kwaśna 1 szklanka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie z jabłkami

Śledzie moczymy do pożądanego smaku i kroimy na kawałki. Jabłka ścieramy na grubej tarce, cebule drobno kroimy, doprawiamy pieprzem i mieszamy ze śmietaną. Polewamy tym sosem śledzie i podajemy z ziemniakami w mundurkach albo z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 30.12.2012 09:04
lubię takie połączenie
ben-ka 27.12.2012 17:11
smaczne.
ronald88 11.03.2012 15:46
supcio
pacpaw 27.02.2012 21:30
musi wyjątkowo smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak