Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki z mięsa rosolowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z rosołu
warzywa
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki z mięsa rosolowego

Mięso z rosołu obieramy z kości , mielimy razem z warzywami ugotowanymi w rosole, bułkę tartą moczymy(około 1/2 szkl). Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy namoczoną bułkę i przyprawy, na koniec dodajemy poszatkowaną natkę i wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy podłużne kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 22.07.2012 22:13
świetny pomysł
misia53 02.03.2012 23:49
jakie szykowne....
kuklik 27.02.2012 17:49
wspaniały
treonina 26.02.2012 10:17
fajny pomysł wykorzystania mięsa rosołowego :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak