Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z papryki, szynki i sera

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 3 szt
ser żółty 10 dag
szynka gotowana 5 plasterków
serek topiony 2 szt
szczypiorek usiekany 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z papryki, szynki i sera

Paprykę wrzucić na chwilę do wrzącej wody, odcedzić, przelać zimną wodą, obrać ze skórki, pokroić wzdłuż każdą na 4 paski. Serek topiony wymieszać ze szczypiorkiem, przyprawić do smaku pieprzem. Na każdy pasek papryki położyć plasterek żółtego sera, pół plasterka szynki, posmarować serkiem topionym i zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką i odłożyć do lodówki na 1 godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.08.2012 23:20
Fajne połączenie.
MAR3STA 01.04.2012 09:37
świetna propozycja
cooleczka 11.03.2012 21:14
super
Motorek 04.03.2012 11:12
smaczne
[email protected] 26.02.2012 14:37
szybkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak