Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, żółtko, śmietanę, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Zawinąć i odłożyć na noc do lodówki. Następnie z ciasta utoczyć wałeczki, kroić na dł. 10 cm, smarować białkiem i obtaczać w maku wymieszanym z odrobiną soli. Układać na posmarowaną tłuszczem blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    fajnie-ciekawe jak smakują takie domowe paluszki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    nie sądziłem że mozna zrobić w domu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię takie wypieki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !