Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolowa na wędzonym żeberku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
żeberka wędzone 30-40 dkg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por
sól
Majeranek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna 1-2 łyżki
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 2-3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4-6 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowa na wędzonym żeberku

Fasolę namoczyć na noc. Fasolę wraz z wodą w której się moczyła wlac do garnka, uzupelnić wodą i zagotować. Dodać żeberko, przyprawy (oprócz majeranku), czosnek w łupince lekko zmiażdżony, pokrojone warzywa. Wszystko gotować na wolym ogniu około godziny. Żeberka wyjąć, jeśli lubimy zupy gęste zagęścić mąką, dodać mięso z żeberek przyprawić majerankiem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 23.06.2012 08:04
super
jeta72 15.06.2012 22:30
pyszna :-)
kuklik 27.02.2012 17:50
pycha
treonina 26.02.2012 10:04
już dawno takiej nie jadłam - a jest pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak