Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z gorącą wodą (okolo 1/2 litra) dodać szczyptę soli, wyrobić na jednolitą masę, odstawić na 10 minut. Jagody wymieszać z cukrem, ciasto rozwałkować i wycinać pierogi napełniając każdy jagodami, dokładnie zlepić brzegi. Pierogi wrzucić na gotującą się wodę z dodatkiem soli i gotować od chwili wypłynięcia na wolnym ogniu około 3 minut. Na patelni roztopić margaryne z cukrem, na gorącą dodać bulkę i chwilę podsmażyć, odcedzone pierogi tym polać.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    dawno takich u mnie nie było
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    dałabym się teraz pociąć za takie, z śmietaną :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetne! fajny pomysł z tą polewą z bułką :-)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    o jejku .... a kiedy będą jagody...? już bym chciala...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    też bym takie zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !