Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
woda
jagody 1 szkl
cukier 2 łyżki
margaryna 1/3 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

Mąkę połączyć z gorącą wodą (okolo 1/2 litra) dodać szczyptę soli, wyrobić na jednolitą masę, odstawić na 10 minut. Jagody wymieszać z cukrem, ciasto rozwałkować i wycinać pierogi napełniając każdy jagodami, dokładnie zlepić brzegi. Pierogi wrzucić na gotującą się wodę z dodatkiem soli i gotować od chwili wypłynięcia na wolnym ogniu około 3 minut. Na patelni roztopić margaryne z cukrem, na gorącą dodać bulkę i chwilę podsmażyć, odcedzone pierogi tym polać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 23.05.2012 09:24
też bym takie zjadła
misia53 02.03.2012 23:51
o jejku .... a kiedy będą jagody...? już bym chciala...
treonina 26.02.2012 10:08
świetne! fajny pomysł z tą polewą z bułką :-)
dwa pokoje z kuchnią 26.02.2012 09:47
dałabym się teraz pociąć za takie, z śmietaną :P
owca441 26.02.2012 09:46
dawno takich u mnie nie było

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak