Sposób przygotowania

Liście sałaty umyć, osuszyć. Parówki obrać z osłonek. Koperek posiekać. Każdą parówkę przekroić wzdłuż na dwie połowy. Połączyć połówki parówek wykałaczkami w kwadraty. Ułożyć kwadraty na patelni teflonowej. Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć makaron gotowany. Do miseczki wbić jajka, roztrzepać widelcem. Jajka wlać do makaronu. Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem oraz sosem sojowo-grzybowym. Wymieszać, gdy lekko jajka się zetną wyłożyć do kwadratów z parówek. Posypać siekanym koperkiem. Smażyć z obu stron delikatnie przewracając łopatką. Podawać na liściach sałaty z dowolnym pieczywem.

mój nick muchomor

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy nie jadłam jajecznicy z makaronem :-) jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    Robię taką jajecznicę i jest bardzo smaczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie jajka a na zdjeciu ładnie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !