Sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Natkę pietruszki, szczypiorek umyć, posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odstawić na 15 minut. Zlać powstałą wodę. Do ziemniaków tartych dodać jajko, mąkę, śmietanę, siekane liście selera, natkę pietruszki oraz szczypiorek. Wymieszać dokładnie masę ziemniaczaną. Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem, wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, nakładać łyżką masę ziemniaczaną, formując placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

mój nick muchomor

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam placki ziemniaczane.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    uwielbiam :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !