Sposób przygotowania

Paprykę umyć, przekroić, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w mniejsze kawałki - zmiksować malakserem.
Zasypać cukrem i odstawić na godzinę, co jakiś czas mieszając.
Zagotować na średnim płomieniu, stale mieszając - zmniejszyć ogień do minimum i smażyć 30 minut.
Dodać sok i startą skórkę z cytryn i pomarańczy. Smażyć kolejne 30 minut, często mieszając.
Wsypać galaretki i mieszać kilka minut, żeby się dokładnie rozpuściły.
Gorace przełożyć do średnich słoiczków i zapasteryzować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    Pycha
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !