Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy serowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser gouda 150 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy serowe

Kroki postępowania

1
Arkusz ciasta francuskiego pokrój w podłużne paski.
Krok 1 - Paluchy serowe foto
2
Posyp ziołami prowansalskimi, posyp startym żółtym serem.
Krok 2 - Paluchy serowe foto
3
Złóż pasek a pół, lekko dociśnij i skręć paluch. Ułóż na blaszce.
Krok 3 - Paluchy serowe foto
4
Piecz w rozgrzanym piekarniku do 200-220 C przez ok 15 min.
Krok 4 - Paluchy serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 10.01.2013 11:52
rewelacjne
alaaa 27.08.2012 20:49
tak łatwo ale za to jak smacznie
PaniMISIOWA 01.04.2012 21:25
wspaniała przegryzka :-)
jeta72 23.03.2012 16:12
fajne
Kas2 29.02.2012 10:51
wyglądają genialnie
przejs 28.02.2012 01:30
super przekąska!
Sroczka 26.02.2012 13:24
schrupałabym kilka z przyjemnością
Beatris 26.02.2012 13:17
Nie jadłam jeszcze takich, ale ciekawie się zapowiadają.
Anna146 26.02.2012 10:36
fajna przekąska
caralajna 26.02.2012 09:04
piękne zdjęcia gotowych paluchów
freekate 26.02.2012 07:40
proste i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak