Sposób przygotowania

Masło utrzyj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawaj jajka na przemian z porcjami mąki. Ze sparzonej pomarańczy otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do ciasta, wymieszaj i przełóż do szprycy z okrągłą końcówką. Na dwie blachy wyłożone pergaminem wyciskaj małe porcje ciasta, formując krązki o średnicy ok 1 cm. Pomiędzy ciastkami zachowaj odstęp. Piecz w tem. 200C przez ok 7 min. Konfiturę wymieszaj z likierem i podgrzej. Posmaruj nią połowę ciastek. Przykryj pozostałymi ciastkami i lekko dociśnij. Czekoladę stop, i polej każde ciasteczko.Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !