Sposób przygotowania

Nóżki i golonkę wyczyścić , włożyć do szybkowara ,dodać marchewkę, pietruszkę, kawałeczek selera, 2 cebule, zalać wodą tak aby były lekko przykryte. Dodać sól, kucharka, mogą być kostki rosołowe, parę ziarenek czarnego pieprzu prymat, liście laurowe. Przykryć i gotować ok. 2godz. Mięso musi odchodzić od kości, po ugotowaniu przestudzić, odcedzić mięso, następnie obrać i pokroić na drobne kawałki. Marchewkę pokroić w plasterki . Ułożyć marchewkę i mięso w podłużnym naczyniu (np brytfanna) zalać wywarem z gotowania mięsa. Odstawić na kilka godz. do zimnego pomieszczenia aby zastygła. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    aż ochota przyszła
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    smaczna =)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !