Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże. W misce mieszamy dwie mąki i sól.
Wlewamy wodę z drożdżami i dokładnie wyrabiamy rękami. Odstawiamy na 30 minuty .
Po tym czasie przekładamy do wysmarowanych masłem foremek - keksówek .
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Przed wstawieniem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni smarujemy ciasto woda i posypujemy makiem.
Pieczemy 1 godzinę .
Studzimy w foremkach.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    musi być pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ładnie urusł
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    uwielbiam domowe pieczywo :)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    został szybciej zjedzony niż trwało jego przygotowanie, postawiony jeszcze ciepły na stół z masełkiem znikł w mgnieniu oka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    na takie ciepły chlebek to i ja się piszę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękny ja nie jestem ekspertem w dziedzinie chleba, ale ten wydaje się prostu, koniecznie muszę zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    rewelacja:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chleba nigdy nie piekłam ,chociaż rodzinka coraz głośniej domaga się swojskiego chlebka
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Iza,Twoje chlebusie są przepyszne i przecudnie wyglądają,szkoda że w sklepach takich nie ma??:)Ale co swoje ,to swoje- "niebo w gębie"....
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    jesli jest naprawde tak prosty chyba się odważę upiec
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    taki chlebek jest najlepszy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    najlepszy domowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !