Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki owsiane - waniliowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 tabliczki
ekstrakt waniliowy 1 łyżka
sól mała szczypta
płatki owsiane błyskawiczne łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki owsiane - waniliowe

Płatki owsiane wsypać na suchą patelnię i uprażyć, stale mieszając, aż zaczną zmieniać kolor na beżowy - uważać, aby płatki się nie spaliły!
Czekoladę połamać na kostki, wrzucić do salaterki i stopić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
Do płynnej czekolady dodać ekstrakt waniliowy i szczyptę soli - wsypać płatki owsiane i wymieszać dokładnie.
Odstawić do lodówki na kilka minut. Z masy formować niewielkie czekoladki i układać na deseczce wylożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia - włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 25.05.2012 20:03
pycha
Habibi 04.03.2012 15:21
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak